Tunnettavuutta tavoitteiden saavuttamiselle ja elämäntapamuutokselle - Itsetoteutuksen Päivä

Julkistamme Itsetoteutuksen Päivän (Self-Actualization Day), jota vietetään ensimmäistä kertaa 31. tammikuuta 2021.

Päivää juhlitaan vuosittain tammikuun viimeinen päivä. Miksi? Koska kuukauden kuluttua suurin osa ihmisistä on unohtanut tai luopunut uudenvuoden lupauksistaan.

Uudenvuoden lupaukset epäonnistuvat monista syistä, mutta yleensä ne eivät toimi niin sanotus "aikomus-käyttäytymisvajeen" vuoksi (Intention-Behavior Gap) - halua muuttaa käyttäytymistä toiminnaksi. Lyhyesti kyseinen käsite kuvaa epäonnistumista aikomuksissa toimia. Epäonnistuminen johtuu motivaation puutteesta, epäselvästä tavoitteesta, tavoitteen vaikeudesta, toiminnan hallinnasta, sosiaalisesta tuesta, sitoutumisen tasosta ja jopa toiminnan unohtamisesta. Esimerkiksi, henkilö haluaa laihduttaa tai meditoida, mutta ei jatka tointa muutaman päivän jälkeen ja palaa takaisin aiempiin käyttäytymiseen.

Muutos on vaikeaa, mutta tiedettä ja tietoa tavoitteiden saavuttamisesta on tarpeeksi, mukaan lukien: 

  1. Selvä tavoitteen asetus
  2. Edistyksen seuraaminen
  3. Positiivisen psykologian soveltaminen
  4. Tuen haku (työkalut, sosiaalinen)
  5. Pitkäjänteinen ajattelutapa

Siksi päivä yrittää lisäksi tietoisuutta tavoitteiden saavuttamisen ja itsensä toteuttamisen tutkimuksesta.

Merkkipäivän tavoitteena on kannustaa ihmisiä ryhtymään toimiin, seuraamaan intohimojaan, muuttamaan pitkäaikaista käyttäytymistä, sekä muistuttamaan ihmisiä siitä, että epäonnistumiset ovat aina osa muutosprosessia ja sitä voidaan käyttää apuna omasta käyttäytymistä oppimisessa.

Koska sosiaalinen tuki on tärkeä tekijä onnistumisessa, pitkäikäisyydessä ja onnellisuudessa, päivä kannustaa antamaan ja samaan tukea muilta saavuttaaksemme pyrkimukset.

Habinator-sovelluksen tavoitteena on olla paras työkalu elämäntapamuutoksen tekemisessä - tai kuten tutkijat sanovat: Käyttäytymismuutoksessa. Haluamme kannustaa ihmisiä pyrkimään tavoitteisiinsa elämässä ja oppimaan niiden saavuttamista, mikä on itsensä toteutumisen peruskäsite. Siitä idea: Itsetoteutuksen päivä.

Tallenna päivämäärä, jaa tietoa asiasta ja toimi tavoitteidesi saavuttamiseksi!

Viimeksi päivitetty Ke, 16 Jou, 2020