Syitä terveelliseen elämäntapaan: Miten aloitan?

Terveellisten tapojen hyödyt

Terveellisiin elämäntapoihin on monia hyviä syitä. Jokaisella ihmisellä on oma syynsä, miksi he elävät terveellisesti ja noudattavat tiukkoja terveellisiä tapoja päivittäin. Motivaatio tulee siitä, että he tuntevat omat syynsä. Miksi he tekevät mitä tekevät.

Syvällä sisimmässään, tiedostamattaan, he tietävät, että terveys on ainoa asia, joka antaa meille mahdollisuuden tehdä ja saavuttaa muita asioita.

Jotkut ihmiset ajattelevat, että terveenä oleminen on lääkärissä käymistä tai sairausvakuutuksen ottamista. He ovat väärässä. Kun sinun täytyy näyttää vakuutuskortti tai ottaa pillereitä, on liian myöhäistä. Terveys ei ole olla vapaa sairauksista, vaan kykyä elää täysipainoisesti.

 

Terveyttä on monien muiden asioiden lisäksi muun uassa:

  • Herätä aamuisin virkeänä.
  • Olla enimmäkseen hyvällä mielellä.
  • Jaksaa tehdä mieluisia asioita töiden jälkeen.
  • Olla lääkkeetön.
  • Motivoitua uusista asioista.
  • Iloita elämästä.

Terveys on optimaalinen tila henkisessä- ja fyysisessä hyvinvoinnissa, jotka ovat tiiviissä yhteydessä toisiinsa.

 

Lataa Habinaattori Terveysvalmentaja mobiilisovellus ja aloita parantumaan.

Terveysvalmentaja sovellus Apple Store for iOS

 

Terveysvalmentaja sovellus Google Play for Android

 

Miten elää terveellistä elämäntapaa?

Elämäntapalääketiede on määritellyt kuusi tärkeintä terveyden osa-aluetta. Tässä ovat elämäntapalääketieteen kuusi pilaria:

Ravitsemus

Ruoalla on yleensä suurin vaikutus. Suosi kasvipohjaisia elintarvikkeita, jotka ovat kuitupitoisia, ravintoainetiheitä, terveyttä edistäviä ja sairauksia torjuvia. Pidä kasviksia, hedelmiä, papuja, linssejä, täysjyväviljaa, pähkinöitä ja siemeniä ensisijaisena ykkösvalintana." Valitse optimaalisesti tuoreita, kemikaaleista vapaita lähiruokia. Nauti silloin tällöin laadukasta kalaa ja lihaa, jos ne sopivat ruokavalioosi.

Liikkuminen

Säännöllinen ja johdonmukainen liikunta, jota voidaan ylläpitää päivittäin koko elämän ajan - kävely, puutarhanhoito, punnerrukset ja kyykyt - on olennainen osa optimaalisen terveyden yhtälöä. Mikä tahansa liike on hyväksi.

Nautintoaineiden käyttö

Tupakan käytön hyvin dokumentoituihin vaaroihin kuuluu monien syöpien, sydänsairauksien ja kroonisen obstruktiivisen keuhkosairauden (COPD) lisääntynyt riski. Tupakoinnin lopettamiseen liittyvä neuvonta yhdistettynä tarvittaessa lääkkeisiin auttaa potilaita luopumaan onnistuneesti pahasta tavasta.

Stressinhallinta

Voi johtaa terveyden ja tuottavuuden paranemiseen - tai toisaalta ahdistuneisuuteen, masennukseen, liikalihavuuteen, immuunijärjestelmän toimintahäiriöihin ja huonoihin terveystuloksiin. Potilaiden auttaminen tunnistamaan negatiiviset stressireaktiot, selviytymiskeinot ja stressin vähentämistekniikat parantavat terveyttä ja hyvinvointia.

Ihmissuhteet

Sosiaaliset yhteydet ovat olennaisen tärkeitä emotionaalisen joustavuuden ja yleisen terveyden kannalta. Tutkimukset osoittavat, että eristyneisyys ja yksinäisyys ovat yhteydessä lisääntyneeseen kuolleisuuteen erityisesti henkilöiden keskuudessa, joilla on jo diagnosoitu elämäntapasairauksia.

Uni

Unen puute tai huonolaatuinen uni voi johtaa heikentyneeseen kykyyn toipua sairaudesta, immuunijärjestelmän rasittuneisuuteen ja kroonisiin sairauksiin. Tunnista ruokavalio-, ympäristö- ja selviytymiskäyttäytyminen, joilla voidaan parantaa unen terveyttä.

 

healthy lifestyle: choose the exercise you like
Liiku: Valitse aktiviteetteja, joista pidät.

 

Miksi on tärkeää elää terveellistä elämäntapaa?

Ilman terveyttä ei ole energiaa, ei rahaa, ei onnellisuutta, ei selkeää mieltä, ei syvää unta, eikä toipumista - vain kipua ja päivittäistä kamppailua. Ehkä tiedät, mitä tarkoitamme, koska valitettavasti jotkut meistä eivät osaa arvostaa terveyttä ennen kuin menettävät sen.

Hyvät uutiset ovat, että kuka tahansa meistä voi päättää elää terveellisesti tekemällä parempia päivittäisiä valintoja ja saada elinvoimansa takaisin. Terveellisten tapojen kehittäminen on avain optimaaliseen fyysiseen ja henkiseen terveyteen - elämän tärkeimpään asiaan.

Pitkäaikaiseen käyttäytymismuutokseen me kaikki tarvitsemme motivaatiota - todellisen hyvän syyn tehdä muutos. Valitse oma henkilökohtainen syysi ja äläkä enää koskaan unohda sitä! Se motivoi sinua jatkamaan, kun saatat olla palaamassa vanhoihin käyttäytymiskuvioihin.

Tässä muutamia syitä, miksi sinun on elettävä terveellisesti:

1. Enemmän energiaa

Suurin harhaluulo on, että meillä on vain energiaa, mutta itse asiassa tuotamme energiaa joka ikinen hetki sulattamalla ruokaa, nukkumalla, liikkumalla, hengittämällä, ja energian tuottamiseen tarvitaan kaikkien toimintojen synergiaa.

Meidän ihmisten ei ole tarkoitettu pysyä paikallaan pidempiä aikoja. Säännöllinen liikunta lisää energiaa kahdella tavalla. Ensinnäkin se parantaa sydän- ja verenkiertojärjestelmää, jolloin sydän ja keuhkot toimivat tehokkaammin ja happi ja ravintoaineet kulkeutuvat lihaksiin nopeammin. Toiseksi liikunta auttaa rakentamaan lihaskudosta, ja lihaskudos polttaa tehokkaasti kaloreita. Mitä enemmän lihaksia sinulla on, sitä enemmän kaloreita poltat myös levossa.

Energia mahdollistaa kaiken tekemämme. Sen avulla voit nousta sängystä, työskennellä keskittyneesti, käyttää aivoja ja pitää hauskaa töiden jälkeen. Tarvitsemme energiaa jopa syömämme ruoan sulattamiseen, jotta voimme tuottaa lisää energiaa.

Mitä tekisit, jos sinulla olisi 10 prosenttia enemmän energiaa?

2. Kytke hyvät geenit päälle

90 prosenttia terveydestäsi ja eliniästäsi riippuu tottumuksistasi ja ympäristöstäsi. Loput, noin 10 % geeneistä. Tärkeää ei ole sinulle annetut geenit vaan se, miten geenit ilmenevät, mitä yllättäen kutsutaan: Geenien ilmentymiseksi. ?

Jokainen tekosi vaikuttaa jotenkin siihen, miten geenisi toimivat. Ruoka on suurin vaikuttaja, mutta liikunnalla, unirytmillä ja stressillä näyttää olevan merkitystä.

Epigenetiikka ja nutriepigenomiikka ovat osoittaneet, miten elintavat, kuten epäterveellinen ruokavalio, liikunnan puute ja tupakan käyttö, luovat biologisia riskitekijöitä kroonisille ei-autoimmuunisairauksille, kuten sydän- ja verisuonitaudeille, T2DM:lle ja Alzheimerin taudille, jotka ovat ehkäistävissä.

Yksinkertaistettuna: huonot tavat kääntävät päälle huonoja geenejä, jotka voivat ilmetä kroonisina sairauksina.

Me kaikki tiedämme, että raskauden aikana vauva saa 50 prosenttia geeneistään sinulta ja 50 prosenttia kumppaniltasi. Useimmat ihmiset eivät tiedä, että siirrät ilmaistut geenit eteenpäin, etkä niitä, jotka sait vanhemmiltasi. On myös selvästi osoitettu, että stressi vaikuttaa sikiöön kauan ennen syntymää. Joten kun yrität tulla terveeksi tai tehdä lasta, ota muutama kuukausi aikaa elää mahdollisimman terveellisesti, jotta saat annettua eteenpäin parhaat mahdolliset geenit.

3. Laihduta

Tarkemmin sanottuna useimmat meistä haluavat päästä eroon rasvakudoksesta eli läskistä, kuten tavallisesti sanotaan. Kaikkien tavoitteena on saada ihanteellinen keho, mikä tarkoittaa yleensä vähemmän rasvaa ja enemmän lihaksia.

Miten aloittaa laihduttaminen? Sokeri on yksi pahimmista asioista terveydelle. Se ei ainoastaan lihota, vaan se johtaa todistetusti myös krooniseen matala-asteiseen tulehdukseen, joka on yhdistetty lukuisiin kroonisiin sairauksiin, kuten sydänsairauksiin ja syöpään. Toinen on alkoholi, josta ei ole mitään hyötyä (lukuun ottamatta sosiaalista lubrikanttia), mutta sisältää paljon tyhjiä kaloreita.

Liiallisen alkoholin ja sokerin poisjättämisellä on merkittävä vaikutus terveyteen, ja jo pelkästään näiden kahden asian avulla voit pudottaa useita kiloja rasvaa muutamassa kuukaudessa.

4. Ole onnellinen ja älykäs

Mainitsimme jo sokerin, jolla voi olla kielteinen vaikutus aivojen toimintaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sokeri voi johtaa kognitiivisten kykyjen -ja muistin heikkenemiseen. Sokeri, pakollisten ravintoaineiden puute ja epäterveellinen metabolinen terveydentila tekevät meistä kirjaimellisesti tyhmempiä.

On kiistatta todistettu, että liikunta on paras lääke masennukseen, ja monet lääkärit määräävätkin nykyään liikuntaa potilailleen.

Liiku vain! Matalan intensiteetin liikunta-aktiivisuus kannustaa vapauttamaan neurotrofisiksi tai kasvutekijöiksi kutsuttuja proteiineja. Nämä saavat hermosolut kasvamaan ja muodostamaan uusia yhteyksiä, jota kutsutaan neuroplastisuudeksi.

Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin riittävä nukkuminen ja vuorokausirytmin säätäminen edistävät henkistä hyvinvointia ja vähentävät masennusta tasapainottamalla hormoneja.

Oikeanlainen ravitsemus ja terveelliset tavat yleensä parantavat positiivista ajattelua, kognitiivisia häiriöitä ja kroonisia sairauksia.

Uudet tutkimukset osoittavat, että ihmisillä, jotka kuluttavat suuria määriä pitkälle prosessoituja elintarvikkeita, on huomattavasti enemmän haitallisia mielenterveysoireita.

 

Hyvinvointivalmentaja Apple Storesta

 

Hyvinvointivalmentaja Google Playstä

 

5. Elä pidempään

Sinä luultavasti sanot: "Mutta haluan elää nyt." Kyllä, mutta voit silti päättää syödä laadukasta ruokaa, käydä kävelyllä tai vähentää alkoholinkäyttöä. Olisiko se todella niin paha asia?

Nykytutkimusten mukaan 90 prosenttia elinikämme pituudesta riippuu meistä itsestämme - päivittäisistä tottumuksistamme.

6. Näytä paremmalta

Ihon laatu paranee. Kaikki krooniset sairaudet, erityisesti iho-ongelmat, kuten ekseema ja atooppinen ihottuma, syntyvät matalan tason tulehduksesta, jota nykyään kutsutaan "tyypin 2 tulehdukseksi". Kun keho saa kaikki ravintoaineet ja kivennäisaineet, joita se tarvitsee toimiakseen optimaalisesti, tulehdus vähenee ja keholla on kaikki, mitä se tarvitsee ihon jatkuvaan rakentamiseen.

Voimaharjoittelu rakentaa lihaksia, koska yleensä elämäntapamuutos antaa enemmän energiaa ja alat intuitiivisesti liikkua enemmän.

Keho toipuu nopeammin vammoista ja sairauksista. Enemmän energiaa, kun olo on parempi, jolloin on enemmän energiaa tehdä asioita. Olet positiivisessa loopissa.

Haluatko kuulua ihmisten joukkoon, jotka noudattavat terveellisiä elämäntapoja, hyvällä ihonlaadulla ja hyväkuntoisella keholla?

7. Säästä rahaa

Kuinka paljon rahaa käytät laadukkaaseen ruokaan ja kuinka paljon epäterveellisiin aineisiin? Tee laskelmia ja saatat yllättyä.

Voiko rikkaudella ostaa terveyttä? Ei oikeastaan. Jos joudut käyttämään lääkkeitä ja käymään sairaalassa, fyysinen kuntosi kärsii sivuoireista ja niin myös lompakkosi. Riippumatta siitä, kuinka varakas joku on, ellei hän harjoita terveellisiä elämäntapoja, harrasta liikuntaa tai syö terveellisesti, hänen terveytensä heikkenee lopulta. Raha voi antaa pääsyn parempaan kuntosaliin, jossa on enemmän mukavuuksia, tai kalliiseen klubiin, mutta loppujen lopuksi kaikkien täytyy nähdä vaiva liikuntaa harrastamiseen. Hyvän terveyden voi saavuttaa vain syömällä normaalia, tasapainoista perusruokavaliota ja pysymällä fyysisesti aktiivisena, vaikka se olisi lenkkeily puistossa.

Kun menetät terveytesi, ei ole enää mitään mahdollisuutta ansaita elantoa.

Tutkimukset osoittavat selkeän positiivisen korrelaation hyvän terveyden ja korkeampien tulojen välillä.

8. Minäkuva paranee ja itseluottamus vahvistuu.

Positiivinen minäkuva ja itseluottamus ovat tärkeitä menestyksen saavuttamiseksi elämässä. Terveelliset elämäntavat voivat auttaa sinua tuntemaan itsesi hyväksi ja antaa sinulle itseluottamusta tavoitella muita tavoitteita.

Terveelliset tavat, kuten oikeanlainen syöminen, liikunta ja riittävä uni, voivat auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi ja antaa energiaa käsitellä, mitä elämä heittääkään tiellesi.

Miltä sinusta tuntuisi, jos laihtuisit 10 kiloa tai saisit täydellisen ihon?

9. Paremmat sosiaaliset yhteydet

Oletko koskaan miettinyt, miksi hyvännäköiset, terveet ihmiset menestyvät paremmin tai miksi televisiossa on enimmäkseen kauniita ihmisiä? Se on epäreilua, mutta fakta, että viehättäviä ihmisiä pidetään älykkäämpinä, hallitsevampina, sosiaalisempina ja taitavampina. Mutta jokainen tietää, että ollakseen todella hyvännäköinen ihmisellä on oltava itseluottamusta, viehättävä vartalo ja terveen näköinen iho.

Ihmiset haluavat elämäänsä ja ystävikseen terveitä ihmisiä, sekä viettää aikaansa onnellisten, hyväkuntoisten ja terveen näköisten ihmisten kanssa.

10. Menesty pitkällä tähtäimellä

Terveys on rikkaus. Tarvitset terveyttä, jotta voit mennä töihin ja olla tuottava. Sitä tarvitaan eniten maailmassa, jotta voi tavoitella suurta vaurautta ja tulevaisuutta.

Jos saisit 10 % enemmän energiaa, 10 % vähemmän kuluja, näyttäisit 10 % paremmalta tai menettäisit 10 % rasvakudoksestasi, mitä luulet, mitä seurauksia sillä olisi seuraavien kymmenen vuoden aikana?

Saat yksinkertaisesti enemmän aikaan ja keskityt enemmän, kun voit hyvin, sinulla on enemmän energiaa ja vähemmän sairauspäiviä.

Vaikka rikastuisit terveytesi kustannuksella, et pystyisi nauttimaan rahoista. Terveys tulee ensin ja rikkaudet ovat sen sivutuote.

Katsokaa menestyviä ihmisiä. Näyttävätkö he yleensä sairailta vai terveiltä?

 

Healthy whole food mediterranian diet
Laadukas Välimeren ruokavalio on yksi vaihtoehto.

Investoi terveyteesi

Kaikki haluavat olla terveitä, mutta kaikki eivät ole valmiita tekemään vaadittavaa työtä terveyden eteen. Jos alat rakentaa terveellistä elämäntapaa, aloita olemalla tarkka ruokavalinnoistasi, hallitsemalla stressiäsi, olemalla fyysisesti aktiivinen, välttämällä päihteiden riskikäyttöä, nukkumalla runsaasti ja hankkimalla elämässäsi vahvan emotionaalisen tukijärjestelmän, voit ehkäistä, hoitaa ja usein jopa kääntää kroonisia sairauksia ja valikoituja autoimmuunisairauksia.

Terveellisen tavan kehittäminen alkaa investoimalla 1-10 minuuttia ja hieman fokusta päivittäin. Elämäntyylin täydellisen U-käännöksen tekeminen vaatii 1-3 tuntia päivässä, mikä on silti paljon vähemmän kuin useimmat ihmiset tekevät päivittäin töitä.

Valinta on täysin sinun. Me vain kerromme sinulle, että seuraavien kahden vuoden aikana voit helposti oppia käyttäytymisesi, muuttaa tapojasi ja saada haluamasi tulokset. Kymmenen minuutin sijoittamisella päivittäin voi olla valtava vaikutus terveyteesi, jos pystyt luomaan terveellisen tavan.

Jos pystyt parantamaan paria osa-aluetta ja luomaan pysyvän rutiinin, hyödyt ovat pitkällä aikavälillä valtavat.

Miten aloittaa terveellinen elämäntapa?

Tavoitteiden asettamisesta itsessään on monia etuja. Tavoitteet auttavat meitä suunnistamaan elämässä ja ohjaavat päivittäistä päätöksentekoprosessiamme.

Älä jätä tavoitteen asettamista väliin vain siksi, että et ole onnistunut saavuttamaan sitä aiemmin.

Tässä ovat ehdotuksemme siitä, miten voit aloittaa muutoksen kohti terveellisempää elämäntapaa:

Ravitsemus on avainasemassa

Syö niin paljon laadukkaita elintarvikkeita kuin sinulla on varaa. Minimoi pitkälle jalostetut elintarvikkeet ja juo tarpeeksi vettä. Terveenä pysyminen ei tule tästä paljon halvemmaksi ja yksinkertaisemmaksi.

Maksimoi uni

Nuku vähintään 7 tuntia levollista unta.

Vähennä pahoja tapoja

Löydä sinulle sopiva positiivinen tapa ja se vähentää automaattisesti tupakkaa, alkoholia ja stressiä. Voit esimerkiksi käydä ulkona auringonpaisteessa tai harjoittaa kiitollisuutta säännöllisesti.

Ole hyvässä seurassa

Ympäröi itsesi ihmisillä, joista pidät. Ympärilläsi olevilla ihmisillä on valtava vaikutus siihen, miten elät elämääsi.

Liiku

Väärinymmärrys siitä, että ihmisen täytyy täysin uudistaa elämänsä ja harrastaa urheilua tunteja viikossa. Ei, kunhan et vain istu koko päivää ja pidät itsesi kiireisenä harrastusten parissa, joista pidät.

Pieni muutos, suuri vaikutus

On olemassa loputon määrä keinoja, jolla ottaa terveys hallintaasi.

Jos olet aiemmin päättänyt tehdä elämäntapamuutoksen tai yrittänyt muuttaa tapojasi ja epäonnistunut, niin se ei saisi olla syy olla yrittämättä uudelleen. Kaikki epäonnistuvat välillä terveellisten tapojen rakentamisessa.

Uutta tutkimustietoa ja ymmärrystä tulee koko ajan lisää, miten elää terveellistä elämää, sekä apuvälineitä muutoksen tekoon. Habinaattori-sovelluksella luot itsellesi suunnitelman elämäntapalääketieteen periaatteiden mukaisesti, ja voit kysyä apua yhteisöltä tai palkata hyvinvointivalmentajan avuksesi.

Voit saavuttaa mitä tahansa, mitä haluat, ja siihen kuuluu myös terveellinen elämäntapa. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa terveellisten valintojen tekemistä, ja mitä nopeammin aloitat, sitä parempi. Jokainen terveellinen päätös, jonka teet, on askeleen lähempänä tavoitteidesi saavuttamista. Älä siis enää odota, vaan aloita jo tänään ja elä ansaitsemaasi terveellistä elämää.

Tutustu yllä olevaan luetteloon ja valitse itsellesi tärkein syy terveellisten ja kestävien tapojen luomiseen. Ryhdy sitten toimiin äläkä koskaan unohda syytäsi, miksi aloitit.

Viimeksi päivitetty Pe, 14 Lok, 2022