Lähestymistapoja tavoitteen asettamiseen

Tavoitteen asettamisen strategia tai lähestymistapa on apukeino päästä haluamaasi lopputulokseen. Se on keino löytää ja määrittää konkreettisset tehtävät, jolla päästää tavoiteltuun tulokseen. Mitä halutaan saavuttaa tai mitä tavoitteen eteen tehdään, on kaksi eri asiaa.

Esittelen alla muutaman lähestymistavan (strategian), miten voit asettaa tavoitteita Habinaattori-sovelluksella ja aloittamaan toiminnan tavoitteesi eteen. Tarkennukseksi: Nämä lähestymistavat eivät tarkoita samaa, kun yleisesti puhuttaessa tavoitteen asettamisen strategioista. Kaikki standardi ja hyväksi todetut strategiat ovat rakennettu sovelluksen tavoitteen asettamisen prosessiin. Tässä artikkelissa tarkoitetaan lähestymistapoja, joita voit käyttää Habinaattori-sovelluksessa, kun asetat tavoitteita.

Tärkein asia on saada selville, mikä toimii parhaiten sinulla ja sinun tavoitteellesi. Onnistuminen alkaa oikeanlaisesti strategiasta, jotka tulet oppimaan nopeasti.

Otamme esimerkiksi pari yleistä tavoitetta, jotka ovat suurimmalle osalle tuttuja:

A: "Laihduta"

B: "Vähennä Alkoholia"

Aloitetaan!

Aseta yksinkertaisesti tavoite

Tämä on kaikista suoraviivaisin tapa asettaa maali. Asetat päämääräsi tavoitteesen nimeksi. Sitten laadit täsmällisen suunnitelman, mitä aiot tehdä, missä, milloin, miten, miten paljon, kenen kanssa ja mitä jos..?

"Sovellus ohjaa sinut läpi tavoitteen määrittämisen."

Esimerkki A: Laihduta

Tavoite 1: "Laihduta Rasvaprosentti 15%"

Esimerkki B: Vähennä Alkoholia

Tavoite 1: "Vähennä Alkoholia Arkena"

Tämä toimii aina kaikkiin tavoitteisiin, koska tällä tavoin tavoitteet yleensä laaditaan. Huomaa, että sopeutin tavoitteiden nimiä tarkemmiksi, joka on tärkeä asia. Sovellus ohjaa sinut läpi tavoitteen määrittämisen kyseisellä strategialla.

Jos et ole ennen asettanut tavoitteita, niin aloita tällä strategialla. Seuraavat strategiat ovat hieman monimutkaisempia.

Aseta tavoite ja toimet

Määritetään ensiksi haluttu tavoite korkeimmaksi prioriteetiksi, joka tulee olemaan lopputulos. Tämän jälkeen asetetaan toimet (tehtävät), joita säännöllisesti tehdään käytännössä tavoitteen eteen. Tehtävät ovat tavoitteita, jotka tukevat päätavoitettasi.

Esimerkki A: Laihduta

Tavoite 1: "Laihduta Rasvaprosentti 15%"

Tämän jälkeen toimet uusiksi tavoitteiksi:

Tavoite 2: "Juo Vettä Joka Toinen Tunti"

Tavoite 3: "Paleo Ruokavalio"

Kun nyt alat toteuttamaan suunnitelmaasi, ultimaalinen tavoitteesi on pudottaa painoa. Kaksi muuta tavoitetta tukevat tätä ja ovat määritelty yhtä tarkasti kuin tärkein tavoitteesi (vähentää rasvaa kehossa). Lisäksi voit esimerkiksi asettaa muistutuksia (notifikaatioita) juoda vettä säännöllisesti, ettet sekoita nälkää janoon. Kun alat toteuttaa Paleoliittista ruokavaliota, alat automaattisesti syömään terveellisemmin. Tällä tavoin prioriteetti 1. tavoite alkaa realisoitumaan.

Esimerkki B: Vähennä Alkoholia

Tavoite 1: "Vähennä Alkoholia Arkena":

Tavoitteiksi voidaan asettaa vaikka:

Tavoite 2: "Kävele Puistossa "

Tämä voisi olla toimi sinulle, jos juot illalla, koska olet tylsistynyt tai uupunut töistä. Tai voit valita minkä vain muun tavoitteen, joka pitää sinut toimeliaana, nostaa mielialaasi [75, s38] ja pitää poissa jääkaapilta.

Tavoite 3: "Juo Jääteetä"

Koska meidän kaikkien pitää juoda jotain ja haluamme korvata alkoholia sisältävän juoman.

Aseta yksi tavoite ja tuki-tavoitteet

Tämä on samantapainen strategia edelliseen verrattuna, mutta emme määritä päätavoitetta - ainoastaan toimia. Laaditaan lista tavoiteista, jotka toimivat synergiassa keskenään ja luovat toisiaan tukevan positiivisen kehän.

Esimerkki A: Laihduta

Valitaan Tavoite 1: "Paleo Ruokavalio".

Seuraavaksi otamme laihtumista tukevaa toimintaa eli liikuntaa: Koska emme halua rasittaa kehoa liikaa, asetamme toimen suoritettavaksi viikonpäiville Ma, Ke ja Pe. Määritämme: Tavoite 2: "Voimaharjoittelu", koska pidämmen lähisalin ihmisistä, siitä yhdestä ohjaajasta ja sauna-osastosta.

Tueksi valitaan: Tavoite 3: "Nuku Sikeästi 7-9-tuntia", joka auttaa palautumaan, asettamaan unirytmin ja sitä kautta hormoonitasapainon, joka taas vaikuttaa positiivisesti ruokailuvalintoihin [83, s51].

Jos haluat, voit vielä asettaa tavoitteen "Laihduta", mutta se ei ole välttämätöntä. Jos noudatat näitä kolmea tavoitetta, niin kehosi varmasti alkaa vähentämään liiallista rasvaa ja jopa rakentamaan lihasmassaa - tällöin paino ei välttämättä putoa, mutta on tarkalleen lopputulos, mitä optimaalisen terveyden saavuttamiseksi pitäisi tavoitella.

Jos et pidä urheilusta, voit vaihtaa voimaharjoittelun "Vähennä Alkoholia" -tavoitteeseen, koska alkoholi sisältää paljon tyhjiä kaloreita ja vaikuttaa negatiivisesti unenlaatuun. Joten tämä voi olla sinulle parempi suunnitelma!

Esimerkki B: Vähennä Alkoholia

Voit luoda suunnitelman:

Tavoite 1: "Max Yksi Olut Vuorokaudessa", jonka voit asettaa noudatettavaksi maanantaista perjantaihin.

Tavoite 2: "Kävele Luonnossa", joka pitää sinut pois jääkaapilta ja nostaa mielialaa.

Tavoite 3: "Korvaa Alkoholi", joten alat aktiivisesti etsimään alkoholitonta vaihtoehtoa.

Tässä suunnitelmassa prioriteetit ovat tärkeitä ja sinun ei tarvitse tehdä kaikkea kerralla. Kolmas tavoite on ainoastaan muistuttamassa vaihtoehdon etsimisestä ja ehkä joku kaunis päivä löydät jotain, jonka juomisesta pidät.

"Sinulla on toisiaan tehostava toimien synergia."

VINKKI

Voit ensin luoda toimen kuten "Paleo Ruokavalio" tai "Max Yksi Olut Vuorokaudessa". Kahden viikon jälkeen - tai kun toimen toteuttaminen helpottuu, ja mielesi on sisäistänyt käyttäytymistä - lisäät seuraavat tavoitteen (toimen). Noin kuuden viikon jälkeen sinulla on toisiaan tehostava toimien synergia ja olet ehdollistanut itsesi pikku hiljaa etenemään kohti loppu-tavoitettasi. Henkilökohtaisesti käytän useimmiten juuri tätä strategiaa.

Pelkkä muistutus

Jos olet ajatellut elämäntapamuutosta tai sinulla on unelma kuten "Kirjoita Novelli" tai "Etsi Opiskelupaikka", voit määritellä tavoitteen ja katsoa mitä tapahtuu. Älä tee aluksi mitään muuta.

Voit asettaa itsellesi pari ylimääräistä muistutusta, mutta älä välitä niistä. Muistutat alitajuntaasi vain tavoitteestasi. Välillä voit kirjautua Habinaattoriin ja lisätä syyn, miksi haluat saavuttaa kyseisen tavoitteen, jos siltä tuntuu.

Kun aika on oikea, tulet tekemään jotain asialle.

Tämä strategia on toimii tavoitteille, jotka eivät ole välttämättömiä hyvinvoinnillesi. Voit jopa asettaa motivoivan tavoitteen kuten "Pidä Lomaa" muistuttamassa sinua jostain mukavasta lähitulevaisuudessa.

Viimeiseksi

Jos olet tottunut asettamaan tavoitteitasi, tämä ei ole sinulle mitään uutta. Itsensä motivointi ja onnistumaan ohjelmointi ovat erilaista prosesseja kaikille meistä, joka lisäksi riipuu tavoitteen luonteesta. Etsimällä toimet, jotka ovat tehtävissä ja vievät sinua lähemmäksi tavoitetta joka kerta on ratkaisevaa. Ota aikaa löytää toimet ja loppu on toteuttamista.

Muista: Opit ja tulet paremmaksi tässä, joka kerta kun asetat tavoitteen.

Lisää muutoskäyttäytymisen teoriasta löydät sovelluksen Apu & Harjoitukset -osiosta.

Viimeksi päivitetty To, 25 Hei, 2019